Wie ben ik?

Keuzes maken mijn leven mooier

Het leven biedt zoveel meer als ik keuzes maak in mijn leven. Keuzes maken mijn leven leuker, mooier, vrijer en rijker. Met andere woorden; ik word er gelukkiger van. Dit geldt niet alleen voor mij, maar ook voor vele anderen en grote kans dat dit ook voor jou geldt. Zeker als het om een kindkeuze gaat waarbij de tijd dringt.

Van twijfelaar naar besluitvaardig persoon

Ik was een “babydilemmatwijfelaar” pur sang!  Bijna zes jaar heb ik gewikt en gewogen over het krijgen van kinderen, omdat ik de cruciale vraag -Wel of geen kind? – met ‘smoesjes’ wegwuifde met als gevolg: uitstel! Best risicovol, want voor hetzelfde geld was ik te laat geweest. Dan had ik me in plaats van bewust kindervrij (waarbij ik zelf kan kiezen), ongewild kinderloos gevoeld (waarbij er niets meer te kiezen valt) en misschien wel levenslang spijt gehad.

Inmiddels is dit jaren geleden en door schade en schande wijs geworden, weet ik dat ik hard aan de slag moet als ik voor een groot dilemma sta. Toen ik twijfelde, nu over het krijgen van een tweede kind, doorliep ik in mijn hoofd een keuzeproces en hakte binnen een aantal weken de knoop door. Door hard aan de slag te gaan lukte het mij om een antwoord te krijgen vanuit mijn hart. Dit voelde zoveel beter dan bij de keuze voor een eerste kind, waarbij ik Moeder Natuur uiteindelijk liet beslissen.

Bij de tweede maakte ik een keuze op basis van gevoel én verstand.

Mijn noeste arbeid had zijn vruchten afgeworpen. Mijn keuzeproces heeft mij inmiddels ook geholpen bij andere grote beslissingen die ik moest nemen. Ik ben ervan overtuigd dat deze methode niet alleen bij mij werkt, maar ook bij jou en vele anderen.

Wel of geen kind? Vanuit de filosofie dat het antwoord op deze vraag bij vrouwen die twijfelen over het krijgen van kinderen niet vanzelf komt, is Baby Dilemma ontstaan in 2014. Ik maakte een gratis beslishulp, deed uitgebreid onderzoek naar de vrouw achter de twijfelaar, schreef mijn eerste boek ‘Het babydilemma‘ en ontwikkelde het babydilemma online keuzeprogramma ‘Ontdek of kinderen in jouw droomleven passen’. Als babydilemma coach  & ervaringsdeskundige ben ik in staat om twijfelaars te helpen bij het maken van de beste keuze.

Als jij wilt weten wat de beste keuze is voor jou, dan kun je me bellen of e-mailen.

Liefs,
Liefs van Ida

Ik bied je hieronder graag mijn gratis keuzeboek aan met 12 redenen waarom het handig is om met deze vraag aan de slag te gaan.

Ontvang gratis mijn e-book
Wel of geen Kind?

12 redenen om aan de slag te gaan

Twijfel jij over kinderen?
Stel jij de beslissing steeds uit?
Waarom doe je dit eigenlijk?

Ontdek de 12 redenen waarom het een goede stap is om aan de slag te gaan met de moeilijke, maar ook mooie levensvraag: Wel of geen kind?


Geen spam, wel waarde.
Je gegevens zijn veilig.

Pin It on Pinterest