Wie ben ik?

Keuzes maken mijn leven mooier

Het leven biedt zoveel meer als ik keuzes maak in mijn leven. Keuzes maken mijn leven leuker, mooier, vrijer en rijker. Met andere woorden; ik word er gelukkiger van. Dit geldt niet alleen voor mij, maar ook voor vele anderen en grote kans dat dit ook voor jou geldt. Zeker als het om een kindkeuze gaat waarbij de tijd dringt.

Van twijfelaar naar besluitvaardig persoon

Ik was een “babydilemmatwijfelaar” pur sang!  Bijna zes jaar heb ik gewikt en gewogen over het krijgen van kinderen, omdat ik de cruciale vraag -Wel of geen kind? – met ‘smoesjes’ wegwuifde met als gevolg: uitstel! Best risicovol, want voor hetzelfde geld was ik te laat geweest. Dan had ik me in plaats van bewust kindervrij (waarbij ik zelf kan kiezen), ongewild kinderloos gevoeld (waarbij er niets meer te kiezen valt) en misschien wel levenslang spijt gehad.

Inmiddels is dit jaren geleden en door schade en schande wijs geworden, weet ik dat ik hard aan de slag moet als ik voor een groot dilemma sta. Toen ik twijfelde, nu over het krijgen van een tweede kind, doorliep ik in mijn hoofd een keuzeproces en hakte binnen een aantal weken de knoop door. Door hard aan de slag te gaan lukte het mij om een antwoord te krijgen vanuit mijn hart. Dit voelde zoveel beter dan bij de keuze voor een eerste kind, waarbij ik Moeder Natuur uiteindelijk liet beslissen. Mijn noeste arbeid had zijn vruchten afgeworpen. Mijn keuzeproces heeft mij inmiddels ook geholpen bij andere grote beslissingen die ik moest nemen. Ik ben ervan overtuigd dat deze methode niet alleen bij mij werkt, maar ook bij jou en vele anderen.

Wel of geen kind? Vanuit de filosofie dat het antwoord op deze vraag bij vrouwen die twijfelen over het krijgen van kinderen doorgaans niet vanzelf komt, is Baby Dilemma ontstaan in 2014. Ik maakte een website, een gratis beslishulp, schreef mijn eerste boek ‘Het babydilemma‘ en ontwikkelde het babydilemma online keuzeprogramma ‘Ontdek of kinderen in jouw droomleven passen’. Ik hou van bootcampen, hardlopen -meer van de kick erna eigenlijk-, yoga en spreek graag met vrienden af in mijn thuisstad Rotterdam.

Ik ben na lang twijfelen moeder geworden van een zoon Siem en een dochter Puk.

Als babydilemma-coach help ik graag bij het maken van een keuze

Hoe staat het eigenlijk met jouw kinderwens? Twijfel jij over kinderen en weet je niet of een kind krijgen een van je belangrijkste levensdoelen is? Weet je waarom je twijfelt? Is de tijd een steeds grotere vijand?

Als babydilemma-coach heb ik een beslishulp ontwikkeld om enerzijds vrouwen te helpen bij het zoeken naar de oorzaken van hun babydilemma en om anderzijds te kunnen analyseren waarom er wordt getwijfeld over het krijgen van kinderen. Ik ging op zoek naar de vrouw achter de twijfelaar en dit betrof een mooi avontuur. De resultaten van mijn onderzoek, dat is gebaseerd op meer dan 12.000 vrouwen uit landen met een westerse levensstijl, zijn gepubliceerd in mijn boek ‘Het babydilemma‘.

Twijfel jij over het krijgen van kinderen? Door mijn ervaring, aangevuld met onderzoek, opleiding en gesprekken, ben ik in staat jou te laten ontdekken of een kind in jouw droomleven past en hulp te bieden bij het maken van een keuze op basis van gevoel mét een dosis gezond verstand.

Wel of geen kind voor jou? Ik ben uiteindelijk moeder geworden, maar is dit de juiste keuze voor jou? Ik bied je hieronder graag mijn keuzeboek aan met de 12 redenen waarom het handig is om met deze vraag aan de slag te gaan.

Als babydilemma-coach werk ik onder andere met de visuele gespreksmethodiek ‘Huis van je leven’. Onderzoeken of er een kinderkamer past in jouw huis van je leven.

Ontvang gratis mijn e-book
Wel of geen Kind?

12 redenen om aan de slag te gaan

Twijfel jij over kinderen?
Stel jij de beslissing steeds uit?
Waarom doe je dit eigenlijk?

Ontdek de 12 redenen waarom het een goede stap is om aan de slag te gaan met de moeilijke, maar ook mooie levensvraag: Wel of geen kind?


Geen spam, wel waarde.
Je gegevens zijn veilig.

Pin It on Pinterest