Nicole, 37, huilt. Van blijdschap. Ze heeft een keuze kunnen maken. Ze realiseert zich dat de verstoorde relatie met haar moeder eigenlijk ‘peanuts’ was ten opzichte van haar babydilemma. Wat een enorme worsteling is dit geweest. De grootste worsteling in haar leven tot nu toe.

Onenigheid over kinderwens: hij wil wel en zij wil niet

Ze zit op haar bed. Huilend. Het besluit is genomen. Het besluit om weg te gaan. Weg bij haar vriend. Er is onenigheid over de kinderwens. Hij wil wel en zij wil niet. Of eigenlijk, zij weet het nog niet. Ze besluit dit voor haarzelf uit te gaan zoeken en pakt haar biezen. Ze wil een keuze maken op grond van haar waarden en overtuigingen en niet haar vriend de beslissende factor laten zijn. Een mooie, maar ook zeer confronterende levensreis van zes maanden volgt. Zonder contact met haar vriend.

Nicole besluit aan de slag te gaan met haar babydilemma

Nicole leest tijdens een vakantie het boek ‘Het Babydilemma’ en worstelt zich door de modules van het online keuzeprogramma ‘Ontdek of kinderen in jouw droomleven passen’. Ook neemt ze rust. Ze laat alles bezinken. Dit heeft ze nodig. Even helemaal niets denken. Alles door laten dringen. Laten pruttelen. Sudderen. Ze voelt de wind, de miezerige regen als ze over het strand loopt en verzamelt mooie schelpen. Lekker uitwaaien. Lucht krijgen. Twee weken lang. Iedere dag!

Van het niet weten naar weten

Soms is ze klaar met het hele babydilemma-gedoe. Ze is bang om te laat te zijn. Boosheid kom ook regelmatig voor. Van het niet weten. Waarom doet ze er zo moeilijk over. Waar is haar oergevoel? Waarom draalt ze rond zonder te kunnen kiezen? Waarom zou ze het moederschap niet aankunnen?

Tegen het einde van de vakantie staat ze ineens stil op het strand. Haar haren wapperend in de lucht. De wind gierend om haar heen. Ze lacht. Ze is eruit. YES!!!!! Van het niet weten naar weten. Een antwoord vanuit haar hart popte zomaar ineens op. Haar noeste arbeid had zijn vruchten afgeworpen. Na jarenlang dralen, is het er eindelijk. Het mooie antwoord. Haar welverdiende antwoord. Ze is blij en lacht! Draait in het rond met haar armen wijd. Ze voelt zich bevrijd. Tegelijkertijd bungelen er enorme tranen over haar wangen. Deze keer van blijdschap.

Eind goed…

Na een half jaar uit elkaar te zijn geweest vertelt ze aan haar vriend dat ze graag moeder wil worden. Samen met hem! Hun liefde is op de proef gesteld door een ongelijke kinderwens, maar de liefde bleef aanwezig en is uiteindelijk hierdoor versterkt.

Uit mijn onderzoek naar de vrouw achter de twijfelaar met een relatie, blijkt dat 92% van de 12.000 vrouwen tevreden is over hun huidige relatie. Wel blijkt 36% van de vrouwen in de situatie te verkeren waarbij er onenigheid is over de kinderwens. (de een wil wel kinderen en de ander niet). Gelukkig blijkt 85% goed in staat om meningsverschillen op te lossen. 37% is bang dat het krijgen van een kind de relatie negatief zal beïnvloeden.

Nicole nam in mijn ogen een zeer dapper besluit. Ze liet haar omgeving, in dit geval haar vriend, niet leidend zijn. Ondanks de vooral rationele argumenten die zij opwierp tijdens de coaching om geen kinderen te krijgen of haar mogelijke kinderwens uit te stellen, lukte het haar uiteindelijk vanuit haar hart en haar eigen waarden en overtuigingen een keuze te maken.


Wil jij ook zo graag de voor jou beste keuze maken? 

Volg dan mijn gratis webinar op maandag 27 augustus van 20-21.00 uur. Wil je meteen meer weten over het keuzeprogramma ‘Ontdek of kinderen in jouw droomleven passen‘ dat Nicole heeft gevolgd?

Hoi! Ik ben Ida en ik pleit voor gelukkige vrouwelijke professionals in werk en privé. Daarom help ik behalve de vrouw achter de twijfelaar ook bedrijven  met ‘nieuw leven’ in business. Van de worstelende young professional, zwangere professional, tot en met de nieuwbakken moeder & professional. Waarom? Omdat ik zelf heb lopen worstelen in al deze rollen. En dat hoeft niet. Dit leidt tot onnodig uitstel van een mogelijke kinderwens en dit is niet zonder risico’s. Meer lezen over mij? 

Doe mee met het gratis webinar:

Waarom ontdekken of kinderen in jouw droomleven passen

Tijdens het Babydilemma webinar vertel ik je:

– De 10 hoofdoorzaken van een babydilemma
– Aanvullende factoren die ervoor zorgen dat we twijfelen
– Tips hoe je met twijfelfactoren kunt dealen
– Een kijkje achter ‘de vrouw’ die twijfelt
– Over mijn babydilemma en wat ik ‘fout’ deed
– Hoe jij deze fouten kunt voorkomen
– Valkuilen & uitdagingen
– Hoe je in 6 stappen een keuze kunt maken

Gun jij jezelf dit uurtje? Het webinar is discreet te volgen.

 

Presentatie door: Ida Kersseboom, ​Babydilemma-coach voor deze mooie levensvraag

Pin It on Pinterest