Een kind is geen eendagsvlieg, eens gekozen altijd gekozen. De grootste veroorzaker van een babydilemma is dan ook onherroepelijkheid.

Vliegen leven kort. Een eendagsvlieg leeft zelfs maar enkele uren tot een paar dagen. Binnen gemiddeld een dag is deze vlieg weer verdwenen. Je hebt er als mens dan ook maar een dag plezier of last van. Meestal last!

Een kind is geen eendagsvlieg, maar een project voor het leven. De rest van je leven heb je er plezier én last van. Het kind vliegt de eerste jaren trouw naast jou, fladdert daarna weg, komt hopelijk weer terug -landt weer- en zal uiteindelijk afscheid van jou moeten nemen.

Eens gekozen, altijd gekozen

Het is dus nogal een enorme levensbepalende beslissing, een kind. Want behalve dat je leven 180 graden draait, is dit helaas niet enkel ten goede en zit je er ook nog eens je hele leven aan vast.

Want wat als het tegenvalt? Wat als je er geen bal aan vindt?

Je kunt een kind niet zomaar wegdoen, op Marktplaats te koop aanbieden of naar een asiel brengen net als een hond. De enige optie die je als ouder hebt, is om er als verstandige ouder goed voor te zorgen en te proberen ontzettend veel van te houden.

“Een kind heeft, in zoverre dit mogelijk is, recht op een onbezorgd leven. Dat ben je als ouder verschuldigd”

Je zit er aan vast, voor altijd! En dat is best eng!

Onherroepelijkheid bij een eerste kind

De grootste veroorzaker van een babydilemma is dan ook onherroepelijkheid. Meer dan twee derde van de 12000 vrouwen die mijn beslishulp hebben ingevuld, vindt dit de belangrijkste oorzaak om te twijfelen over kinderen. Deze vrouwen zijn doorgaans gelukkig en hebben hun leven goed op orde.

Ga je dit leuke leven op het spel zetten?

Onherroepelijkheid bij een tweede kind

Bij een tweede kind speelt onherroepelijkheid nog maar bij een derde van de vrouwen een rol. Deze moeders denken dat ze die draai van 180 graden al hebben doorgemaakt, Ze realiseren zich niet dat de impact van een tweede groter kan zijn dan bij een eerste.

Hoofdoorzaken van een babydilemma

In mijn boek ‘Het babydilemma’ vind je meer over onherroepelijkheid en andere factoren die vrouwen laten twijfelen over het krijgen van kinderen. Een onderzoek gebaseerd op 12.000 vrouwen. Je bent dus niet de enige.

Verkeerde keuze gemaakt?

Mocht je uiteindelijk spijt krijgen van je beslissing om moeder te worden, dan is het goed om te weten dat de onvoorwaardelijke liefde voor je kind(eren) er in de meeste gevallen voor zorgt dat alles goedkomt. Onvoorwaardelijke liefde overwint veel, zo niet alles!

Doe mee met het gratis webinar:

Waarom ontdekken of kinderen in jouw droomleven passen

Tijdens het Babydilemma webinar vertel ik je:

– De 10 hoofdoorzaken van een babydilemma
– Aanvullende factoren die ervoor zorgen dat we twijfelen
– Tips hoe je met twijfelfactoren kunt dealen
– Een kijkje achter ‘de vrouw’ die twijfelt
– Over mijn babydilemma en wat ik ‘fout’ deed
– Hoe jij deze fouten kunt voorkomen
– Valkuilen & uitdagingen
– Hoe je in 6 stappen een keuze kunt maken

 

Presentatie door: Ida Kersseboom, ​Babydilemma-coach voor deze mooie levensvraag

Pin It on Pinterest