Voor jou als kindervrij persoon die twijfelt over kinderen krijgen, heb ik een scenario uitgewerkt. In grote lijnen is het mijn verhaal, een verhaal van een twijfelaar als jij. Een verhaal van een twijfelaar die uiteindelijk moeder geworden is.

Stel je eens voor, je bent zwanger…

Je bent zwanger! Zo’n maand of zes. Je voelt je prima. Lang heb je getwijfeld over wel of geen kind. Uiteindelijk ben je toch overstag gegaan. Je moest erg wennen aan het feit dat je zwanger was. Schrok je zelfs even een ongans!  Ondanks dat je het uiteindelijk wilde, vond je het maar raar. Dit duurde een week of 15 en daarna groeide je snel in je rol van zwangere vrouw. Op een gegeven moment wilde je zelfs graag een dikke buik, zodat mensen konden zien dat je zwanger was. De zwangerschapskwalen en moeheid vielen je zwaar naast je pittige baan. De eerste 15 weken misselijkheid waren een hel.

Alles lijkt onzeker

Je moet goed nadenken over hoe je het straks werktechnisch gezien wil gaan doen. Je werkgever -zelf moeder met kleine kinderen- wil hier graag over meedenken. Het vele reizen kan wel een issue worden. Je bent ook best een beetje bezorgd over de enorme verandering straks met een kleine en alles daaromheen.

Project ‘Dinges’

Je weet dat het een jongetje wordt. Je hebt ook al een naam in gedachten; Teun. In jouw gedachten is het ook al een echte Teun. Je hebt ‘m als projectnaam ‘Dinges’ gegeven, want je wilt de naam graag voor jezelf houden. Na de 20 weken echo ben je langzaamaan begonnen met het kopen van wat spullen. Je vindt het leuk om babywinkels in te lopen om naar babyspullen te kijken. Binnenkort wil je beginnen aan de babykamer. Ook een 3D echo staat gepland, kijken op wie hij lijkt.

Wat voor geboortekaartje wil jij?

Je googelt je gek naar leuke geboortekaartjes, je zoekt iets betaalbaars en origineels. Geen standaard jongensblauw, maar wat dan wel? Ook de geboortetraktatie wil je anders dan de geijkte beschuit met muisjes. Je ziet de enorme aanloop van bezoek niet zitten zo net na de bevalling en je wilt dan ook na de geboorte van Teun een geboortefeest geven. In 1x gezellig alles samen. Je besluit dit verder te regelen tijdens je verlof.

Bijna verlof

Niet alleen het werk wordt zwaarder, ook ’s avonds komt er minder uit je handen. De focus ligt op een goede afronding van het werk, zodat je over een aantal weken van je rust kan gaan genieten. Een week naar Ibiza staat binnenkort gepland. Nog even samen met manlief van de rust genieten voordat het leven dadelijk op zijn kop staat. Wat een heerlijkheid. Chillen op het strand zal prioriteit zijn, je ziet jezelf al helemaal liggen. Na deze trip hoef je nog maar 2 weken te werken en dan begint jouw verlof en daarna jouw nieuwe leven.

Jouw nieuwe leven met Teun

Hoe zou dit leven eruit zien net na de bevalling? Na een jaar? Na 10 en 20 jaar? Hoe zie jij je oude dag? Met of zonder Teun?

Wat doet dit verhaal met je? Kreeg je er beeld bij? Lijkt het krijgen van een kind je leuk en spannend of doet het je niets? Omdat het zo moeilijk is om je een voorstelling van een kind te maken, is het goed om actief met de vraag -wel of geen kind?- aan de slag te gaan. Ontdekken of kinderen in jouw droomleven passen. Je weet niet wat je mist zolang het er niet is. Toch ben je bang iets groots te missen. Visualiseren helpt.

Baby Dilemma richt zich op de periode voorafgaand aan een mogelijke zwangerschap. In die periode is het voor vrouwen vaak onbekend of ze kinderen kunnen krijgen. Toch kan het voorkomen dat dit onderwerp gevoelig ligt bij vrouwen die graag kinderen willen krijgen en waarbij het niet of moeilijk lukt.

Hoi! Ik ben Ida en ik pleit voor gelukkige vrouwelijke professionals in werk en privé. Daarom help ik behalve de vrouw achter de twijfelaar ook bedrijven  met ‘nieuw leven’ in business. Van de worstelende young professional, zwangere professional, tot en met de nieuwbakken moeder & professional. Waarom? Omdat ik zelf heb lopen worstelen in al deze rollen. En dat hoeft niet. Dit leidt tot onnodig uitstel van een mogelijke kinderwens en dit is niet zonder risico’s. Meer lezen over mij? 

Doe mee met het gratis webinar:

Waarom ontdekken of kinderen in jouw droomleven passen

Tijdens het Babydilemma webinar vertel ik je:

– De 10 hoofdoorzaken van een babydilemma
– Aanvullende factoren die ervoor zorgen dat we twijfelen
– Tips hoe je met twijfelfactoren kunt dealen
– Een kijkje achter ‘de vrouw’ die twijfelt
– Over mijn babydilemma en wat ik ‘fout’ deed
– Hoe jij deze fouten kunt voorkomen
– Valkuilen & uitdagingen
– Hoe je in 6 stappen een keuze kunt maken

Gun jij jezelf dit uurtje? Het webinar is discreet te volgen.

 

Presentatie door: Ida Kersseboom, ​Babydilemma-coach voor deze mooie levensvraag

Pin It on Pinterest