Alleenstaand, geen werk maar gepland zwanger
Alleenstaand, geen werk maar gepland zwanger

Onze Nederlandse overheid is er voor ons als het qua werk en/of gezondheid niet helemaal conform wens loopt.

Helemaal goed zou je denken……maar toch wil ik iets kwijt;

Alleenstaand, geen werk maar gepland zwanger

Ik ken een aantal alleenstaanden die zonder in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien gepland zwanger raakten, met de vanzelfsprekendheid dat de overheid hier voor op moet draven.

Als je als alleenstaande vrouw zonder werk een baby op de wereld hebt gezet, heb je een lange tijd geen sollicatieplicht en kun je daarnaast nog een beroep doen op allerlei aanvullende diensten/goederen/opleidingen.

Annemarie van Gaal heeft eerder dit jaar uitgerekend wat een bijstandsmoeder met 2 kinderen globaal maandelijks aan uitkeringen per maand binnen strijkt en dit komt neer op een kleine eur 2000 per maand.” Zeker geen vetpot, beaamt zij, maar hierdoor hebben de moeders geen enkele sollicitatiedrang, ze vinden het eigenlijk wel prima zo”.

Slecht voor moeder en kind

Dat de politiek het zodanig aantrekkelijk maakt en een grote bevolkingsgroep stimuleert om thuis te blijven is tot daar aan toe, ik maak me meer zorgen om moeder en kind.

Volgens het onderzoek van Annemarie van Gaal wilden namelijk 19 van de 20 geïnterviewde moeders niet begeleid worden naar werk want ze vinden dat ze het eigenlijk best goed hebben.

Een kind denkt dat een uitkeringssituatie normaal is

Een zorgpunt is dat je na jarenlang thuis te zijn geweest, zelden tot nooit meer aan een baan komt en de overheid zou zomaar eens kunnen ingrijpen. Je kunt er niet vanuit gaan dat dit tot de pensioengerechtigde leeftijd doorloopt. Daarnaast wordt een kind de dupe omdat het in een omgeving opgroeit waarbij een uitkeringssituatie heel normaal is.

Soms is een Baby Dilemma zo slecht nog niet

In sommige situaties zou een Baby Dilemma dan ook niet zo slecht zijn, dit geeft tijd tot bezinning.

Lees hier het artikel van Annemarie van Gaal: http://www.nieuws.nl/algemeen/20140924/Bijstandsmoeder-krijgt-2000-euro-per-maand

Pin It on Pinterest