Baby Dilemma opgeheven: ik wil geen kind, en dan?
Baby Dilemma opgeheven: ik wil geen kind, en dan?

Je hebt na druk wikken en wegen de keuze gemaakt om alleen/samen te blijven. Kun je het afsluiten en op dezelfde weg doorgaan als voordat je een dilemma had of sla je nieuwe wegen in op het gebied van bijvoorbeeld ontwikkeling, carrière, hobby’s, relaties, woonadres, sportprestatie?

Uiteindelijk geen kinderwens na een Baby Dilemma fase

Het afsluiten van deze soms moeilijke worsteling is een ideaal moment om het leven zonder kinderen een nieuwe dimensie te geven. Je leven met kinderen zou tenslotte ook een verandering van 180 graden teweeg hebben gebracht.

Het hele roer om klinkt misschien wat drastisch maar als je niets verandert, moet je je afvragen of je je huidige leven prima vindt tot en met je oude dag. Zo ja, dan is dit natuurlijk prima en zo niet, gebruik de komende tijd om hier over na te denken en vier deze nieuwe fase in het leven door iets te doen wat je heel erg graag zou willen doen, weliswaar binnen de mogelijkheden die er zijn….

Dit proces is handig om ook al te betrekken in je Baby Dilemma-periode door bij het afwegen je toekomstige wensen mee te nemen. Wat denk ik dat ik leuker vind: de zorg voor kinderen of toch promotie maken op mijn werk? Of vinden we de jaarlijkse 6-wekelijkse avontuurlijke backpack vakanties toch leuker dan kinderen grootbrengen? Of willen we een grote stap nemen als expats en wordt dit moeilijker als er kinderen zijn?

 

Pin It on Pinterest