Ouderschap oefenen met Robot Baby
Ouderschap oefenen met Robot Baby

We hebben in de voorgaande blogposts  leenkinderen gehad, een virtuele wereld, een robot dier en in deze blog komt een Robot baby aan bod om het ouderschap te oefenen.

Deze Robot Baby zou aan de volgende voorwaarden moeten voldoen:

Te huur: 1 robot baby
Periode: 3-6 maanden
Oppas: Officiële betaalde oppasregeling nodig
Doel: Het ouderschap oefenen met een Robot baby. De baby heeft een hoog knuffelgehalte en ziet er uit als een echte baby.
Gebruiksaanwijzing: De gebruiksaanwijzing is vergelijkbaar met die van een echte baby.
Karakter: Je weet van tevoren niet wel type baby je krijgt (lieve baby, huilbaby, drammerige baby)
Gebruiksaanwijziging: Er zit geen uitknop op en bij negeren krijgt de meldkamer een seintje en staat de “babypolitie” op de stoep.

Ouderschap oefenen met Robot baby

Er bestaat een zogenaamde “levensechte pop”: de Yotaro robot is ooit gemaakt in Japan met als doel dat mensen het ouderschap kunnen oefenen met als gevolg dat er meer kinderen geboren zullen gaan worden om de vergrijzing tegen te gaan.

Conclusie: Met bovenstaand voorbeeld & gebruiksaanwijzing kun je wellicht dicht in de buurt van het ouderschap komen. De Yotaro heeft niet echt het knuffelgehalte van een echte baby, het is meer een soort alien waarbij ik geen “gevoel” krijg zo op het eerste gezicht. Bij een kind heb je 24/7 dienst en bij de Yotaro niet. Ook is er na de lancering weinig meer over gepost en ik ben bang dat het succes tegenvalt.

Dit was blogpost 4 van 5: de laatste blogpost gaat over: Ouderschap oefenen met hond

 

Pin It on Pinterest