Overweeg je het Moederschap? 10 Tips hoe jij nummer 1 blijft! Als jij je goed voelt, maak je ook nog eens je omgeving rijker, want dit straal je uit!

Moeder zijn is op zijn tijd erg leuk maar ook gewoon best een hele zware taak, vooral in combinatie met werken. Zolang je niet vergeet je zelf op nummer 1 te zetten vanaf de eerste dag na de bevalling, komt het goed. Des te beter functioneer jij. Jij bent de nummer 1! Hierdoor kun je het leven beter aan en ben je ook nog eens leuker voor de rest van de wereld.

Als jij je goed voelt, maak je ook nog eens je omgeving rijker, want dit straal je uit!

Dit lijkt vanzelfsprekend maar dit is niet NIET! Bijna al mijn vriendinnen liepen vast nadat ze net moeder geworden waren. Je op laten slokken in de nieuwe gezinsdrukte en net zo perfectionistisch willen zijn als voordat je moeder was. Niet doen, wees pragmatisch en laat dingen los!

Jij wilt toch ook een leuke moeder, partner, vriendin, kennis gevonden worden?

Als je moeder wordt dan ligt er een ander leven voor je. Zorg altijd goed voor jezelf en voorkom dat een kind je teveel wordt. Regel oppas voor iets wat belangrijk is voor jou en prioriteer dit. De belangrijkheid hiervan wordt echt vaak onderschat.

Overweeg je het Moederschap? 10 Tips hoe jij nummer 1 blijft!

1. Ga structureel sporten als sport voor jou werkt als een medicijn. Sporten is gezond voor lichaam en geest. En met een beetje geluk herstelt je lichaam ook sneller na een bevalling.
2. Spreek af en toe af met vriendinnen om ergens iets te eten of drinken.
3. Ga er af en toe eens uit, een andere omgeving doet goed. Al is het maar een lange wandeling maken.
4. Maak tijd voor je andere hobby dan alleen je kind, als je hierdoor beter functioneert.
5. Ademhalingsoefeningen en relaxen, kunnen helend werken.
6. Ga gerust zonder kids een paar dagen weg.
7. Ga naar de bioscoop, casino of een ander uitje om even op te gaan in iets totaal anders.
8. Plan dates in met je partner als je die hebt, die schreeuwt vaak om aandacht na de komst van een kind.
9. Zorg dat als je werkt, dat je hier energie van krijgt omdat je het werk leuk vindt. Maak een plan B als dit niet zo is.
10. En probeer af en toe even bewust te genieten van het leven en je huidige situatie. De tijd lijkt nog veel sneller te gaan nu je een gezin hebt. Geniet van de kleine momenten.

Ikzelf liep ook vast en moest dingen anders gaan plannen toen ik net moeder geworden was. Je oude vertrouwde leven kun je gewoon niet meer 1-op-1 voortzetten na de komst van een kind. En daar wringt vaak de schoen.

Ben je kindervrij en is dit een angst? Dan heb je de optie: Jezelf op 1 zetten zodat je dit kunt voorkomen of kindervrij blijven.

Liefs,
Ida

Pin It on Pinterest