Serieel monogaam of Burgerlijk monogaam
Serieel monogaam of Burgerlijk monogaam

Burgerlijk monogaam

Mijn opa/oma waren 67 jaar getrouwd en dit is vandaag de dag heel bijzonder en dit zal in de toekomst nog veel specialer worden.
Het scheidingspercentage is hoog. Daarnaast worden we ouder dan vroeger en de tijd van zilveren en gouden bruiloften lijkt passé.

Wie wil er nou nog 60-70-80 jaar getrouwd zijn met de dezelfde partner?

Als wij op ons 85e melden dat we 60 jaar getrouwd zijn of waren, dan krijg je waarschijnlijk als antwoord: “Gemiste kans!, ik ben 3 keer getrouwd geweest en 3 keer heel gelukkig!”

Dit heet serieel monogaam, monogaam met meerdere echtgenoten na elkaar.

Serieel monogaam

Trendswatcher Adjiedj Bakas meldt in zijn boek ”De toekomst van de Liefde”: “een effect van een hogere levensverwachting is dat men in zijn leven meerdere huwelijken kan sluiten, die niet meer voor eens en altijd zal zijn”.

Serieel monogaam is de nieuwe trend

Kindtechnisch moet ik vooral erg wennen aan deze situatie. Het kan hierdoor best een rommelige situatie worden met diverse samengestelde gezinnen en vaak complexe verhoudingen. De meeste vrouwen worden gedwongen te stoppen na een 2e leg, maar voor mannen is zelfs een 3e of 4e leg mogelijk.

Serieel monogaam zijn klinkt best sexy

De tijd zal het uitwijzen, ik blijf vooralsnog maar even lekker ouderwets getrouwd in mijn eerste huwelijk dat al bijna 15 jaar duurt in voor en tegenspoed. “Burgerlijk monogaam” in plaats van dat ik kan zeggen dat ik sexy “serieel monogaam” ben.

Overzicht van landen met de hoogste scheidingspercentages

 

Pin It on Pinterest