Zwanger & Bevallen, mooi of gedoe?
Als je kinderen leuk vindt maar je opziet tegen zwanger zijn, bevallen en baby’s, dan heb jij vast een enorm dilemma. In mijn lange kindervrije tijd dacht ik ook altijd bij het zien van een zwangere vrouw: “Ik moet er niet aan denken.”

Sommige vrouwen zien alleen maar een grote roze wolk wanneer ze denken aan een zwangerschap en bij het zien van een baby. Terwijl ik toen alleen maar dacht aan de lichamelijke consequenties van een bevalling. Alleen het tijdelijk niet meer menstrueren tijdens een zwangerschap klonk mij wel prettig in de oren. Maar dat is na die periode des te erger.

Baby Dilemma over boord

Uiteindelijk heb ik toch mijn Baby Dilemma overboord kunnen zetten. En heb zelfs ik twee kinderen gebaard! Na de eerste was ik klaarblijkelijk zo besmet met het Moeder Natuur Virus, dat de tweede al snel volgde. Een kind van jezelf is toch anders dan kinderen van een ander. Kinderen van jezelf, en zeker die van mij natuurlijk (grapje), zijn namelijk de mooiste van de hele wereld. En dat vinden alle moeders op deze aarde.

Mijn angst kwam uit: Zwanger & Bevallen is Gedoe!

Om even terug te komen op de consequenties van een bevalling. Daar waar ik dus een zodanige angst voor had, kwam ook uit. Leuker kunnen we het helaas niet maken.

Ongeveer een week na de bevalling eindigde mijn eerste vlucht uit huis in een ware catastrofe. Ik dacht fijn te gaan shoppen….. Na een lange periode van binnen zitten was ik daar wel heel erg aan toe, maar het was helaas van korte duur. Een warme vloedgolf – ik kan bij deze bevestigen dat menstrueren na de bevalling tijdelijk veeeeeel erger is!!- midden in het winkelcentrum zorgde ervoor dat ik binnen de kortste keer weer thuis op de bank zat. Hoe onzeker het voelde, als je  een en ander door de broek heen ziet verschijnen, dat kan ik je wel vertellen. En dit alles in een toch al ontregelde wereld waarin ik niet op mijn best ben.

Genoeg details! Sta ik er nu anders in? Nee hoor, ik heb nog steeds niets met bevallingen en ook weinig met baby’s. Veel te fragiel, veel te hulpbehoevend, veel te……laten we zeggen dat ik ze, ondanks de onvoorwaardelijke liefde, pas echt ontzettend leuk vind worden vanaf een jaar of 4. Dan is het een mensje waarmee je kunt communiceren en die zelf dingen kan als poepen, plassen, aankleden, douchen, eten en noem maar op. Het behalen van de zwemdiploma’s is de volgende mijlpaal, dan worden de vakanties ook weer relaxter.

Zwanger & Bevallen, mooi of gedoe?

Hoewel ik nu dus zelf twee keer bevallen ben en mij enigszins beter kan inleven in “de zwangere vrouw en de bevalling”, denk ik er nog precies hetzelfde over. Gedoe dus!

Maar…. ik verzeker je, het wordt leuk, althans ik vind het leuk, veel leuker dan gedacht. En de bevalling met alles er om heen zijn nu slechts een vage herinnering waar ik nu alleen nog maar om moet lachen.

Pin It on Pinterest