Je bedrijf in balans

Gelijke kansen voor jonge vrouwelijke professionals in werk en privé


Keuzevrijheid is een groot goed. Het recht om je leven in te mogen vullen zoals jij dat zelf wilt, moet je in alle rollen kunnen vormgeven. Dit geldt voor iedereen, mannen en vrouwen, op de werkvloer en thuis.

Wil jij als bedrijf vrouwen hierin de steun geven die zij verdienen en hen de begeleiding gunnen om een weloverwogen keuze over wel of geen kind te maken? Of worstelende moeders optimaal gelukkig te laten zijn?

Ontdek dan hoe je jouw bedrijf nog passender maakt voor jonge vrouwelijke professionals. Hoe je kunt innoveren naar een vrouwvriendelijkere bedrijfscultuur, die ook bij jou past.

Een win-win situatie voor de vrouwelijke professional en voor jou als werkgever

Het begeleiden en innoveren begint bij bewustwording binnen de organisatie.

Weten hoe groot je impact is als je ervoor kiest om worstelende ‘vruchtbare’ professionals te helpen bij het maken van de belangrijke levenskeuze over het wel of niet krijgen van een kind. Maar ook weten hoe je worstelende moeders kunt helpen om in alle rollen gelukkiger te worden.

Hier kun jij een essentiële bijdrage leveren, die goed is voor je medewerkers, maar die jou ook veel oplevert. Gelukkige collega’s en een veel lager ziekteverzuim.

Je bedrijfsimago vaart er ook wel bij; het feit dat je een sociaal gezicht toont als succesvol bedrijf met mooie resultaten op basis van gelijke carrièrekansen, draagt bij aan de positieve indruk die je maakt bij je klanten.

En het wordt gemakkelijker voor je om uitzonderlijk goed vrouwelijke Young Professionals te werven voor functies waar zij kunnen excelleren om jouw bedrijfsdoelen te verwezenlijken. Bovendien onderscheid je je van de meeste andere bedrijven.

Je bedrijf is in balans, in ieder opzicht.

Zwangerschappen horen bij het leven

Zwangerschappen horen bij het leven, en dus krijgt vrijwel iedere organisatie ermee te maken. Medewerkers hebben rechten en plichten omtrent zwangerschapsverlof en andere regelingen. Heel natuurlijk en logisch. Dit neemt echter niet weg dat voor veel bedrijven er wel een héél groot gat valt tijdens het zwangerschapsverlof. Als een medewerkster op hoog niveau voor maanden ‘wegvalt’, is deze niet altijd even gemakkelijk te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan assets als specialistische kennis, strategische positie in het managementteam en opgebouwd draagvlak bij medewerkers.

Uitstellen uit angst? DOORBREEK HET TABOE

Jouw vrouwelijke professionals zijn zich hier zeer van bewust. Vaak leidt dit ertoe dat zij hun eventuele kinderwens uitstellen. Omdat een opgebouwde carrière hen zo ontzettend veel waard is en een essentieel onderdeel van hun identiteit vormt. Want ze hebben het zelf bereikt. Bij jou, en met jou.

Zij weten ook dat veel werkgevers wellicht diep van binnen ook wel opgelucht zijn dat de zwangerschaps-uitval nog even wordt uitgesteld (en misschien wel wordt afgesteld).

Die opluchting is ergens te begrijpen… als zwangerschap echt een onoverkomelijk probleem zou zijn. Maar dat is het niet. Ook niet voor organisaties met vrouwen in hoge posities.

Zwangerschap op de werkvloer hoeft geen probleem te vormen

Het goede nieuws is: zwangerschap op de werkvloer hoeft geen probleem te vormen. Maar vaak wordt het wel als zodanig gezien. Het gebeurt zelfs regelmatig dat zwangere vrouwen en jonge moeders worden gediscrimineerd op de werkvloer. Het begint zelfs al bij vrouwen die twijfels hebben over kinderen krijgen.

Het overkwam Ilse. Haar manager zei op een ochtend bij de koffie: “Je weet toch dat ik jou volg op Facebook en dus alles kan zien? Ik zag namelijk dat je Baby Dilemma geliket hebt. Heb je kinderplannen?”

En toen viel het stil…

Ilse, 34, kindervrij en net in dienst, durfde nauwelijks antwoord te geven. Ze had zelfs een betrapt gevoel. Over een levensvraag waar zij recht op heeft, net als ieder ander. Ze maakte zich lange tijd flinke zorgen en stelde haar mogelijke kinderwens uit. Ze durfde niet eens meer over kinderen na te denken.

De opluchting was groot toen de desbetreffende manager wegging. Maar dat dat ervoor nodig was om open over haar kinderwens na te denken…eigenlijk onvoorstelbaar.

Van bewustwording naar daadkracht

De ontmoediging om kinderen te krijgen door
werkgevers is
groter dan gedacht.
En de angst om kinderen te wensen is ook

groter dan gedacht.

Het kan niet zo zijn dat vrouwen bewust of
onbewust worden
gediscrimineerd om hun
kinderwens. Zij
 moeten het leven kunnen leiden
waar ze recht op hebben. 
In alle rollen, in alle functies.

Ontdek nu hoe je jouw vrouwelijke medewerkers
kunt steunen bij het leven dat ze willen leiden en
waar 
zij recht op hebben.

Geef je vrouwelijke medewerkers een eerlijke kans.

Een geweldig proces!

Wat levert dit op?

  • Goed voor je bedrijfsreputatie
  • Hoog kwalitatieve continuïteit tijdens de zwangerschap
  • Minder ziekteverzuim
  • Minder personeelsverloop en dus borging van bedrijfskennis
  • Makkelijker vrouwelijke high potentials werven
  • Verkleind kans om minder uren te gaan werken na zwangerschap
  • Open kunnen communiceren
  • MVO: Het certificaat ‘Vrouwelijke professionals in werk en privé’
  • Gelukkigere werknemers met een gezonde werk/privébalans
  • Vergroot kans dat vrouwen hogere functies bekleden
  • Diversiteit op de werkvloer
  • Minder stress
  • Goed verhaal voor eigen mensen
  • Goed verhaal voor externe partners

Aanbod

Ida

 

Ida Kersseboom is iemand die haar nek boven het maaiveld durft uit te steken als het gaat over discriminatie bij moeders of vrouwen die twijfelen over het krijgen van kinderen.

Zij brengt bedrijven in beweging om vrouw- en moedervriendelijker te worden. Het is niet voor niets dat van de 12.000 vrouwen die de gratis Baby Dilemma Test hebben ingevuld, 58% angst heeft dat kinderen de carrière schaadt. En of deze angst nu tussen de oren van de ‘vruchtbare’ vrouw en medewerker zit, of gegrond is, is irrelevant. De ‘schuldvraag’ van de bedrijfscultuur die nog kan verbeteren op het gebied van vrouwvriendelijkheid, is ook irrelevant. De emotie komt ergens vandaan, bij deze jonge vrouwen én bij de werkgevers.

Geen enkel bedrijf zou willen dat uitstel en mogelijke ongewilde kinderloosheid aan de bedrijfscultuur ligt, aldus Ida. Want ieder bedrijf wil professionals die in hun kracht staan. Dit is goed voor hun werk, voor hen zelf en voor jou als werkgever. Wie sterk is in eigen leven, is professioneel sterk.

De eigen verantwoordelijkheid van de vrouw vindt zij belangrijk. Vrouwen laten inzien dat struisvogelgedrag over hun kinderwens hen uitzonderlijk duur kan komen te staan. Ze wil ‘vruchtbare’, twijfelende vrouwen bewust maken van de risico’s van uitstel. Hen in beweging krijgen en helpen bij het maken van een keuze in het grote bos van dilemma’s. Zonder oordeel wat het antwoord zou moeten zijn, maar met duidelijke boodschap dat uitstel niet zonder risico’s is en je doorgaans niet gelukkiger en rijker maakt. In alle vrijheid de allerbeste keuze maken.

Regelmatig evalueert Ida de vrouwvriendelijkheid van organisaties. Het implementeren van ‘Vrouwelijke professionals in werk en privé’ doet ze met lef en plezier. Zo helpt zij vrouwen om 100% zichzelf -vrouw!- te mogen zijn met gelijke kansen op de werkvloer, in iedere rol die het best bij hen past.

Neem contact met mij op als jouw organisatie gelijkwaardige carrièrekansen wil voor vrouwelijke professionals

12 + 15 =

Baby Dilemma in ’t nieuws

Lindanieuws.nl 23-3-2017 WEL OF GEEN BABY? IDA (46) HELPT JE MET DIE KEUZE IN 'HET BABYDILEMMA'
De vraag waar veel vrouwen van wakker liggen, maar waar ze vaak niet over durven te praten
De Telegraaf -Vrouw- 4-4-2017 Millennial kan niet kiezen

Pin It on Pinterest