Voormalig presentatrice van het NOS Journaal en fotografe Sacha de Boer werd onlangs geïnterviewd door Beau van Erven Dorens in het programma ‘5 Jaar Later’. Ze werd direct aangesproken op haar kindervrije bestaan. “Ik vind het een beetje een gekke vraag”, antwoordde ze. “Soms maak ik weleens de foute grap: stel mij dezelfde vraag nog eens, en zeg dan ‘cavia’. Dan wordt de absurditeit van die vraag opeens duidelijk. ‘Wanneer neem jij cavia’s?’”

“En, wanneer neem jij cavia’s?”

Waren we maar allemaal zo kordaat. Beau moest even nadenken voor hij antwoord durfde geven op de cavia-counter: “Ik denk dat het er gewoon ingebakken zit.” “Dat denk ik ook”, antwoordde Sacha. “Maar waarom stellen mensen die vraag dan niet zo vaak aan mannen en waarom geldt deze vraag dan alleen voor vrouwen?”

En die moeilijke, maar ook mooie levensvraag staat centraal in de belevingswereld van vrijwel iedere vrouwelijke professional met wie ik spreek binnen Baby Dilemma. Professionals die het antwoord niet weten en ronddwalen in een bos vol dilemma’s. Professionals die hier niet over kunnen of durven te spreken. Professionals die deze worsteling graag achter zich zouden willen laten. Want dat is het vaak. Een enorme worsteling met als gevolg: uitstel. En dit lost nou juist helemaal niks op.

Jammer, want zwangerschappen horen nou eenmaal bij het leven.

Kinderen en een glansrijke carrière, het kan!

De behoefte om het kinderwens-taboe te doorbreken is groot. Dit begint met er eerlijk en open over kunnen communiceren, zonder angst voor afbreuk van je carrière. Want ja. Die dingen kunnen wel degelijk naast elkaar bestaan, kinderen en een glansrijke carrière.

Vrouwelijke professionals in werk en privé! Meer weten?

Een mooie stap is om het  bespreekbaar te maken in het bedrijf waar jij werkt. Bel (06-24557911) of stuur een e-mail naar ida@babydilemma.nl voor een gratis inspiratiesessie.

Liefs,
Liefs van Ida

Artikel in Lindanieuws: SACHA DE BOER REAGEERT IN ‘VIJF JAAR LATER’ KRITISCH OP VRAAG OVER KINDERWENS

Pin It on Pinterest