De irritaties bij nieuwbakken ouders kunnen hoog oplopen. Werken, weinig slaap door gebroken nachten en kinderen die daarnaast veel aandacht nodig hebben, kunnen ervoor zorgen dat je je draai kwijtraakt. Individueel en als team. Gelukkig is dit meestal van tijdelijke aard.

Een relatie zonder kind is een uitdaging

Een relatie is een proces waar je altijd aan moet werken. Hard werken zelfs! Als je niets doet en het sluimert voort, wordt het gevaarlijk. Een relatie kakt dan in en voor je het weet is het vuurtje gedoofd. Of is er een ander vuurtje aangewakkerd omdat man- of vrouwlief de liefde elders zoekt. Ik merk dat veel vrouwen twijfelen over kinderen omdat hun relatie nu goed is. Waarom zou je dit op het spel willen zetten omwille van een kind? Want dat een kind ‘iets’ met je relatie zal doen is een feit. Dat ‘iets’ kan spanning zijn, een tijdelijke dip, maar ook een langdurige dip.

Een relatie met kind een nog grotere uitdaging

Een relatiedip na de komst van een kind is eigenlijk heel gewoon. Een baby zorgt voor extra spanning en nieuwe rollen moeten worden vervuld. De kunst is om dit tijdelijk te accepteren, maar ook om er iets mee te doen. Flink werken dus! Het gesprek hierover gaande houden en dingen uitspreken helpt al een hoop. Juist ook als je uitgeput bent en niet lekker in je vel zit. Af en toe leuke dingen samen blijven doen is aan te raden, zo kun je de relatie nieuw leven inblazen.

Mooie test voor een relatiecheck

Samen dingen ontdekken en risico’s nemen houden een relatie spannend. Maar of een kind het juiste ‘ding’ is, moet je samen onderzoeken. Mooie test voor een relatiecheck. Hoe goed kunnen jullie hierover praten en nog belangrijker, zitten jullie op één lijn?

Een goede liefdesrelatie in combinatie met kleine kinderen is zeker niet onmogelijk, maar dat een kind de relatie spannend maakt is een feit. De vraag is in positieve of in negatieve zin.

Liefs,
Ida

PS Heb je de gratis Baby Dilemma Test al gedaan om verder te komen met jouw babydilemma? Het onderwerp relatie komt ook aan bod. De test is voor iedere vrouw die twijfelt over een kinderwens en binnen niet al te lange tijd een keuze wil maken. 92% van de vrouwen met een relatie die de test hebben ingevuld is tevreden over hun huidige relatie. Wel blijkt 36% van de vrouwen in de situatie te verkeren waarbij er onenigheid is over de kinderwens (de een wil wel kinderen en de ander niet).

Hoi! Ik ben Ida en ik pleit voor gelukkige vrouwelijke professionals in werk en privé. Daarom help ik behalve de vrouw achter de twijfelaar ook bedrijven  met ‘nieuw leven’ in business. Van de worstelende young professional, zwangere professional, tot en met de nieuwbakken moeder & professional. Waarom? Omdat ik zelf heb lopen worstelen in al deze rollen. En dat hoeft niet. Dit leidt tot onnodig uitstel van een mogelijke kinderwens en dit is niet zonder risico’s. Meer lezen over mij? 

Doe mee met het gratis webinar:

Waarom ontdekken of kinderen in jouw droomleven passen

Tijdens het Babydilemma webinar vertel ik je:

– De 10 hoofdoorzaken van een babydilemma
– Aanvullende factoren die ervoor zorgen dat we twijfelen
– Tips hoe je met twijfelfactoren kunt dealen
– Een kijkje achter ‘de vrouw’ die twijfelt
– Over mijn babydilemma en wat ik ‘fout’ deed
– Hoe jij deze fouten kunt voorkomen
– Valkuilen & uitdagingen
– Hoe je in 6 stappen een keuze kunt maken

Gun jij jezelf dit uurtje? Het webinar is discreet te volgen.

 

Presentatie door: Ida Kersseboom, ​Babydilemma-coach voor deze mooie levensvraag

Pin It on Pinterest