Kijk uit met Vaderdag Tips!

Op Vaderdag krijgen de vaders een grote dikke vette pluim. Het is hun feestje!
Moeders hebben het feestje net gehad, nu is de vader aan de beurt.
En ben je kindervrij, dan geniet je gewoon van een heerlijke rustige dag zonder kindergedoe.

Meestal wordt dit gevierd met een ontbijt op bed, verzorgd door de kinderen met een cadeautje. Vaak is dit zelfgemaakte rommel die je in het zicht moet draperen om de kinderen tevreden te stellen. Maar uit liefde doe je dit natuurlijk en ook nog met plezier. Stiekem denk je: “shit, nog meer ontsierende zooi in huis.”

Kijk uit met Vaderdag Tips!

Soms koopt de echtgenote ook een “echt” cadeau namens de kinderen. Nu ben ik de beroerdste niet dus ook vorig jaar vroeg ik naar de wensen van mijn echtgenoot. Mijn man gaf aan een voorkeur te hebben voor een speciaal geurtje. Hij meldde ook dat ik het luchtje kon kopen bij de kapper van Hotel New York in Rotterdam. En ik ging op de dag voor Vaderdag op pad.

Wanneer ik daar aankwam zag ik een prachtige salon, een echte ouderwetse barbier. Het eerste wat mijn zoon (toen nog vijf jaar) meldde bij binnenkomst: “het ruikt hier precies hetzelfde als bij oom Erik & oom Frans. Ik maakte een grapje door te zeggen: “je bedoelt de geur van ouwe antieke meuk,” maar ik was de enige die dit grapje kon waarderen.
Enfin, ze hadden het luchtje en binnen vijf minuten was ik klaar om af te rekenen.

“Dat is dan 180 euro mevrouw”.
“Whhaat, hoeveel zei u?”
“180 euro , het is de Acqua di Parma Colonia Ambre, de speciale lijn. U krijgt er overigens een mooi miniatuur bij”

180 euro voor een luchtje! Die man van mij was niet goed wijs. Ik vroeg me in een split second af wat er voor alternatieven waren. Maar ik had geen inspiratie en ook geen tijd en zin meer om nog iets anders te bedenken. Het enige wat ik kon bedenken, was zoete wraak -> Wanneer was ik ook alweer jarig? 🙂

Ik zei dus maar gewoon: “prima meneer, daar zal mijn man wel heel erg blij mee zijn. (en dacht: “zo niet, dan wurg ik hem”)

En gelukkig was hij ook daadwerkelijk als een kind zo blij met zijn luchtje. Hij blij, mijn kinderen ook blij. Hij vertelde niet te weten dat het de luxe lijn betrof.

En ik moet eerlijk toegeven: Het is echt een van de lekkerste herengeuren die ik ooit heb geroken en je doet er ook heel lang mee want de fles is nog zeker half vol.

Dit jaar heb ik overigens zelf iets verzonnen, dat begrijp je wel……

Kijk dus uit met Vaderdag Tips want voor je het weet ben je een vermogen kwijt.

Ik wens alle vaders alvast een fijne Vaderdag en alle overige mannen en vrouwen ook een topdag!

Wist je trouwens dat Vaderdag van origine uit de USA komt? Helaas lopen niet alle vaderdagen gelijk. Wij vieren Vaderdag op de derde zondag in juni, maar Belgische vaders vieren het al een week eerder. Dit is de 106e niet officiële Vaderdag en de 44-e officiële vaderdag.

Pin It on Pinterest