Koffie als primaire levensbehoefte met kleine kinderen
Koffie als primaire levensbehoefte met kleine kinderen

Koffie is voor mij een primaire levensbehoefte om alle ballen in mijn huidige gezinsleven in combinatie met werken hoog te houden.

In mijn vorige blog had ik het er over dat slaapgebrek een gemenerik is en gevaarlijker dan we denken. Slaapgebrek zorgt er voor dat je ’s morgens als wrak opstaat.

Het perfecte medicijn hiertegen heet KOFFIE!

Het bevat het oppeppende middel cafeïne en dit werkt als medicijn. Het is –weliswaar in een milde vorm- eigenlijk een drug die in de categorie van cocaïne en taurine valt. Door cafeïne word je weer  wakker, verdwijnt de moeheid min of meer en gaan je hersenen weer alerter reageren en dit komt het concentratievermogen weer ten goede. Drink niet teveel en eet tussendoor want symptomen bij teveel koffie kunnen zijn dat je gaat beven, je hart sneller gaat kloppen en rusteloos wordt.

Daarnaast is koffie ’s avonds drinken niet handig als je toch al slaapgebrek hebt. Koffie in de avonduren zorgt er bij mij voor dat ik heel de nacht rusteloos rond ligt te tollen in mijn bed.

Natuurlijk zijn we hier bezig met symptoombestrijding, proberen te zorgen dat je meer slaap krijgt is een betere oplossing.

 

Pin It on Pinterest