Ovulatietesten bieden uitkomst!

Ovulatietesten bieden uitkomst!

Heb je ooit een kinderwens en ga je proberen zwanger te worden? De ovulatietest biedt uitkomst….

Ovulatietesten versus tikkende biologische klok

Het klinkt niet echt romantisch maar je weet wel direct of je in je vruchtbare periode zit. Een pragmatische aanpak, vooral als de tijd dringt en je biologische klok tikt!

Wanneer testen met ovulatietest?

Deze vruchtbare periode betreft namelijk slechts enkele dagen per cyclus en die kun je heel handig meten met de ovulatietest. Deze benodigde vruchtbare periode kan overigens iedere maand anders zijn. De ovulatietest ziet er net zo uit als een zwangerschapstest en werkt ook hetzelfde als een zwangerschapstest, alleen geeft deze je vruchtbare periode weer in plaats van een mogelijke zwangerschap. Het werkt heel simpel?: Ongeveer 24 tot 48 uur voordat de eisprong of ovulatie plaatsvindt, neemt in de urine de hoeveelheid van het Luteïniserend Hormoon (LH) toe (de LH-piek genoemd).

Deze piek kan worden gemeten door een ovulatie (urine)test en de ene test geeft een smiley en dat andere test geeft een lijntje weer. Na het tonen van een smiley of lijntje neem de kans op zwangerschap toe in de 1-2 dagen die daarop volgen na het hebben van gemeenschap.

Er zijn verschillende merken en soorten ovulatietesten, de duurste zijn zeker niet de beste.

Pin It on Pinterest