Prima Relatie maar bang dat een kind roet in het eten gooit

Er wordt vaak geroepen dat een relatie goed moet zijn als je een kind wilt.
Dat is zeker aan te raden wil je dat je relatie een babyfase doorstaat.

Maar heb je er ook wel eens aan gedacht dat het omgekeerd kan zijn?

Steeds vaker spreek ik mensen die een goede relatie hebben maar toch de angst hebben om aan kinderen te beginnen. Heb jij een goede relatie, kun je alles delen met elkaar, en voelt het veilig en vertrouwd samen ? Waarom dan een Dilemma?

Juist de ware liefde en de perfecte relatie die je zo ontzettend koestert kan de angst geven dat een kind roet in het eten gooit. Dat al het mooie wat jullie samen hebben opgebouwd in een klap anders zal worden.

Een kind kan roet in het eten gooien en toekomst onzeker maken

Die kans is zeker aanwezig, je maakt je eigen toekomst onzeker als je kiest voor kinderen. Hormonale zaken kunnen opspelen, er kan iets met het kindje zijn, het niet zwanger kunnen worden kan meespelen, minder seks of de druk van een kind op een relatie algemeen. Dit zijn slechts enkele factoren die je relatie negatief kunnen beïnvloeden.

Ik heb nog maar zelden gehoord dat een kind de relatie positief beïnvloedt ondanks dat je er een warm familiegevoel voor terugkrijgt. En om eerlijk te bekennen, mijn relatie is er ook niet beter van geworden. Het is best hard werken om het leuk te houden, harder dan voordat we kinderen hadden.

Maar vergeet niet wanneer je relatie goed is, dan kun je samen ook veel aan. Kinderen kunnen dan zelfs een welkome aanvulling zijn.

Durven jullie samen in diepe wateren te springen?

 

Pin It on Pinterest