Als ik uit mijn werk kom en mijn kinderen zie, valt alle werklast direct van mijn schouders. Enerzijds omdat ik mijn kinderen zie, anderzijds omdat mijn zorgplicht roept. Vroeger kon ik de hele avond met mijn werk in mijn hoofd blijven zitten. Ook problemen en verlies verwerk ik gemakkelijker, je moet door voor je kinderen. Ook is het hebben van kinderen weleens lekker om te gebruiken als je geen zin hebt om ergens naartoe te gaan. “Geen oppas” werkt altijd.

Dus soms maken kinderen het je ook gewoon makkelijker. Heb jij er zo weleens naar gekeken?

Een nieuw onvoorwaardelijk levensdoel

Een kind geeft je zodra het geboren is een nieuw onvoorwaardelijk levensdoel. Jouw rol als moeder is een feit. Je weet wat je te doen staat de komende jaren: zorgen, troosten, leren, opvoeden. Door het onvoorwaardelijke accepteer je dit ook, er is geen weg terug. Je leeft voor je kinderen, aangevuld met jouw persoonlijke doelen.

De zin van jouw bestaan zal hierdoor bij de komst van kinderen veranderen, ook al denk je vooraf dat het anders is. Je kunt nog tien andere levensdoelen hebben maar bij bijna alle moeders staan de kinderen op de eerste plaats. Er loopt tenslotte een mini-exemplaar rond dat voor 50% uit jouw genen bestaat.

Ouders worden door kinderen gestimuleerd in hun ontwikkeling en uitgedaagd. Kinderen geven automatisch invulling aan het leven. En kinderen zijn ook leerzaam. Ik leer nog elke dag bij, al is het maar omdat een 8-jarig jongetje pre-pubergedrag vertoont.

Als kindervrij persoon moet je het allemaal zelf verzinnen

Als kindervrij persoon moet je zelf bewust met je levensdoelen aan de slag. Je denkt erover na en mijmert, terwijl je bij de komst van kinderen het antwoord voor een groot deel zo in je schoot geworpen krijgt. Ik denk dan ook dat zonder kinderen je levensdoelen bepalen harder werken is.

Een kind kan echt wel makkelijk zijn

Ondanks dat kindervrije personen kunnen gaan en staan waar ze willen, meer kunnen slapen en doorgaans meer te besteden hebben dan ouders, kan het zelf op zoek moeten naar levensdoelen best een uitdaging zijn. Je moet het helemaal zelf doen. Ook het opbouwen van vriendschappen is hard werken. Je krijgt niet even een nieuw netwerk cadeau zoals moeders dat krijgen. Je kunt je soms alleen voelen omdat de meerderheid van de vrouwen nog steeds kinderen krijgt en jij als bewust kindervrije vrouw toch een beetje ‘anders’ bent, een buitenbeentje.

…Of ik het excuus “geen oppas” weleens heb gebruikt? Vast wel 🙂

Zou een kind je een makkelijke invulling van je leven lijken? Meer hierover kun je lezen in mijn boek ‘Het babydilemma’. Binnen 3 dagen kun je verder lezen… Bestellen?

Hoi! Ik ben Ida en ik pleit voor gelukkige vrouwelijke professionals in werk en privé. Daarom help ik behalve de vrouw achter de twijfelaar ook bedrijven  met ‘nieuw leven’ in business. Van de worstelende young professional, zwangere professional, tot en met de nieuwbakken moeder & professional. Waarom? Omdat ik zelf heb lopen worstelen in al deze rollen. En dat hoeft niet. Dit leidt tot onnodig uitstel van een mogelijke kinderwens en dit is niet zonder risico’s. Meer lezen over mij? 

Doe mee met het gratis webinar:

Waarom ontdekken of kinderen in jouw droomleven passen

Tijdens het Babydilemma webinar vertel ik je:

– De 10 hoofdoorzaken van een babydilemma
– Aanvullende factoren die ervoor zorgen dat we twijfelen
– Tips hoe je met twijfelfactoren kunt dealen
– Een kijkje achter ‘de vrouw’ die twijfelt
– Over mijn babydilemma en wat ik ‘fout’ deed
– Hoe jij deze fouten kunt voorkomen
– Valkuilen & uitdagingen
– Hoe je in 6 stappen een keuze kunt maken

Gun jij jezelf dit uurtje? Het webinar is discreet te volgen.

 

Presentatie door: Ida Kersseboom, ​Babydilemma-coach voor deze mooie levensvraag

Pin It on Pinterest